Uw bril verliezen op het water is vanaf nu verleden tijd. Als u veel van watersport houdt zoals zeilen, zwemmen of misschien zelfs waterskiën, dan heeft u het mogelijk al wel eens meegemaakt. Bij dergelijke sporten is het goed mogelijk om uw bril per ongeluk te verliezen. Wanneer dit echter op het water gebeurt dan zinkt de bril snel naar de bodem en dan is het erg lastig om uw bril weer terug te vinden. Er is echter een oplossing om uw bril niet meer te verliezen op het water.

Natuurlijk zou je een standaard brillenkoord of een normale modieuze brilketting kunnen gebruiken, zoals deze:

   

Hierdoor is de kans dat uw bril in het water valt al een stuk kleiner. Als dit echter toch gebeurt, dan zakt de bril, met brillenkoord of brilketting, alsnog naar de bodem in het water. Hierdoor is het lastig om uw bril weer terug te vinden en bij diepere wateren zelfs onmogelijk.

De oplossing
Hiervoor is gelukkig een oplossing! Deze oplossing is een drijvend brillenkoord. Door het gebruik van een brillenkoord is de kans dat uw bril te water gaat al heel erg klein. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan blijft deze drijven door de drijvende kracht van het brillenkoord. Hierdoor kan de bril weer gemakkelijk uit het water worden gehaald.

Nu denkt u misschien dat dit hele lelijke en stomme brillenkoorden zijn, echter dat is niet het geval. Deze brillenkoorden zijn wel iets dikker dan normaal, anders blijven ze natuurlijk niet drijven, maar ze zijn wel heel sportief en stijlvol. Hierdoor loopt u niet voor gek en is uw bril goed bescherm tegen vallen en verlies.

 

Deze brillenkoorden zijn leverbaar in veel verschillende kleuren, van sportief oranje tot marineblauw en zwart. Hierdoor is er altijd wel een brillenkoord in uw favoriete kleur. Mocht uw kleur niet in ons assortiment aanwezig zijn, dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via info@brillenkoordwinkel.nl. Wij gaan dan voor u op zoek naar de juiste kleur of zullen deze laten maken als er meerdere verzoeken voor dezelfde kleur binnenkomen.

De werking
Het materiaal binnen het brillenkoord blijft drijven en daaromheen is een mooi stukje stof aangebracht zodat het brillenkoord er ook leuk uitziet. Het oog wil immers ook wat. Onze brillenkoorden zijn getest op hun drijvende vermogen, zodat u ook zeker weet dat deze werkt en u uw bril niet meer kan verliezen op het water.

Bevestiging
Door de rubberen bevestiging aan beide uiteinden past het brillenkoord om bijna elke bril en blijft deze ook stevig vastzitten. Hieronder ziet u een voorbeeld van deze bevestiging die op al onze drijvende brillenkoorden aanwezig is.


Comfort
Onze drijvende brillenkoorden zijn dikker dan normale brillenkoorden, echter door het lichtgewicht materiaal zijn ze nauwelijks zwaarder. Daarnaast zitten er geen losse onderdelen aan en wordt het drijvende vermogen van het brillenkoord gerealiseerd door het koord zelf. Hierdoor zijn onze drijvende brillenkoorden erg comfortabel waardoor dit geen excuus kan zijn om het koord niet te gebruiken.

Vragen
Als u nog vragen heeft over deze of een van onze andere brillenkoorden, dan kunt u contact met ons opnemen via info@brillenkoordwinkel.nl.